sreda, 13. avgust 2014

Čokoladno-lešnikovi piškoti

Recept za te odlične piškote je z mano delila moja teta, ko smo ji enkrat pojedli skoraj vse iz shrambe. :)




Te piškote se običajno dela s testomatom, vendar moramo paziti, da ne izberemo nastavkov za piškote s premajhnimi luknjicami, saj se nam grobo mleti lešniki zagozdijo. Ko pa na koncu ostane nekaj testa, ki ga s testomatom ne moremo porabiti, naredimo kroglice in jih sploščimo. Dobimo okrogle piškote s fotografije.

Recept

275 g moke
50 g mletih lešnikov
125 g sladkorja
250 g masla
40 g kakava v prahu
1 vanilijev sladkor
2 rumenjaka

čokolada za okrasitev

Vse sestavine zgnetemo v testo. Če se nam prijemlje na roke oziroma delovno površino, dodamo še malo moke. Izgledati mora tako:



En del testa vzamemo, z njim napolnimo testomat in nabrizgamo piškote na pekače (brez peki papirja - maslo bo opravilo svoje delo).

Pekače damo v pečico, ogreto na 180 °C in pečemo približno 10 minut, da postanejo svetlo rjave barve. Pazimo, da se ne zažgejo, ker postanejo grenki.

Pečene pustimo, da se ohladijo in jih okrasimo s čokolado. Ko se čokolada strdi, jih pospravimo v škatlo, če jih še kaj ostane (za FURS). :)

Še ena fotografija ustvarjalne akcije za abrahama:


Ni komentarjev:

Objavite komentar