sobota, 27. september 2014

Po švedsko #2: švedski vaflji - våfflor

Švedski vaflji (våfflor) - sliši se dobro, ko prebereš recept, se ti pocedijo sline in kar ne moreš nehati misliti na to. Zato sem kupila pekač (za švedske vaflje v obliki srčkov in ne belgijske, ki imajo pravokotno obliko, kolikor sem lahko izluščila).

Receptov je mnogo, zopet sem se poslužila bloga "na pol" Švedinje in izbrala enega izmed objavljenih receptov, tistega z jajci in maslom. Pripravila sem jih za večerjo, postregla z marmelado iz kosmulj (iz Ikee) in stepeno sladko smetano. Precej nasitno, mogoče za več lačnih in za zajtrk, čeprav so najinima fantoma zelo teknili. :)





Recept

100 g stopljenega in ohlajenega masla
250 g moke
1/2 žličke soli
1 žlička pecilnega praška
600 ml mleka
2 jajci

250 ml sladke smetane
marmelada

Vse sestavine zmešamo skupaj, da dobimo zmes brez grudic. Pekač za vaflje segrejemo in vanj vlijemo okrog 100 ml zmesi (približno 1 zajemalka) in spečemo, da so zlato rjave barve. Postrežemo s stepeno sladko smetano in marmelado.

Kar se tiče peke, jih je treba pustiti kar nekaj časa, da postanejo trdi, sicer so bolj podobni palačinkam.



Ni komentarjev:

Objavite komentar