torek, 16. december 2014

Krekerji

To je spet eden tistih receptov, na katerega naletiš "pomotoma" in se ti zdi, da tole bi pa tudi ti jedel. Ker je bila priložnost in je recept obljubljal, da bom v 20 minutah končala, sem se pa lotila. Potrebujemo samo nekaj sestavin, ki jih imamo večinoma vedno doma, tako da sploh ni bilo treba ničesar načrtovati (kar se nakupov tiče).





Potrebujemo:

Jedce (to ni težko),
pekač, obložen s peki papirjem,
pečico, segreto na 200 °C in:

250 g moke,
100 ml olivnega olj ali maščobe po izbiri,
100 ml kisle smetane,
50 g sveže naribanega parmezana - pravega ali pa raje nič,
pol čajne žličke soli,
mrzla voda (po potrebi) ter
poljubne začimbe, ki jih vmešamo v testo, in ostali dodatki.

Vse sestavine zgnetemo v testo, meni je pomagal robot, in ga razvaljamo (na peki papirju, kot za piškote) na debelino približno 3 mm. Položimo na pekač (na tej stopnji lahko posujete s poljubnimi dodatki - sol, začimbe, semena, še več sira...) in razrežemo z nožem za rezanje pice ali s koleščkom za razrez testa, če nimate ne prvega ne drugega pa kar z nožem. Lahko jih še po dolgem in počez prepikate z vilico, da bojo bolj pristni. Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo 15 minut oziroma dokler se zlato rjavo ne zapečejo. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo nato pa v akcijo!


Izjava moža: "Mmmmm, so dobri krekerji. Majo neki not... da ko človek je, se kr ne more ustavt."

Mikavno?

Ni komentarjev:

Objavite komentar