ponedeljek, 3. marec 2014

Pustni krhki flancati

V petek, pustni petek, sem se lotila priprave flancatov, meni najljubših (krhkih flancatov). Sestavine sem zatehtala, naredila testo, vsako stopnjo pofotkala (z namenom objave) - in kartico s fotkami izgubila :) tako da zaenkrat ne bo slikic, dokler tega ne rešim(o).

Recept za slastne krhke flancate:

300 g moke
40 g masla
4 rumenjaki
30 g sladkorja
1,5 dl kisle smetane
0,5 dl belega vina
1 žlica ruma (po želji)

olje za cvrtje

sladkor v prahu

Moko presejemo v skledo, vanjo nadrobimo hladno maslo in pregnetemo z moko. Dodamo sladkor, rumenjake, kislo smetano in vino (ter po želji rum). Zamesimo testo. 

Dobro je, če počiva v hladilniku cca. 1 uro, ampak pri nas se obnese tudi takoj, edino še malo moke potrebuje, da se ne packa in ne lepi na valjar in mizo.

Razvaljamo ga na tanko in izrežemo pravokotnike ter vanje zarežemo po dve luknji (skozi katere jih povlečemo skozi, da so malo zasukani).

Flancate ocvremo v vročem olju (nekje 170° C ali ko se okrog lesene kuhalnice delajo mehurčki) in jih med cvrenjem enkrat obrnemo.

Ocvrte poberemo na papirnate brisače, da se odvečno olje vpije in jih nato poberem v škatlo ali posodo s pokrovom, kjer hladni čakajo, da jih posujemo s sladkorjem v prahu in pohrustamo!


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar