Tako se po navadi sliši v naši hiši, ko omenimo pico za kosilo. :)
Recept za testo:
800 g moke (po želji - navadna pšenična, polnozrnata, pirina itd.)
450 ml tople vode
1,5 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
kocka kvasa (42 g)
2-3 jušne žlice olja
Moko stehtamo. Naredimo jamico. V posebno posodico nalijemo vodo, dodamo sol, sladkor in kvas - vse skupaj dobro premešamo in zlijemo v jamico moke. Narahlo pomešamo, dodamo dve do tri žlice olja in dobro pregnetemo, da dobimo čvrsto kepo testa. Pustimo, da vzhaja (približno na trikratni volumen).
Maso z ostrim nožem prerežem na pol in vsak del posebej zvaljam na velikost pekača.
Nato pa po želji... :) Naš postopek je tak:
- najprej paradižnik / pelati / mezga (domača) - odvisno, kaj imamo,
- začimbe (origano ne sme manjkati),
- mesnine (šunka, salama, sardine, tuna, pršut, slanina) ali druge vrste sira (mocarela, sir s plesnijo),
- zelenjava (paprika, koruza, olive, artičoke, čiliji, peteršilj&česen) ter
- navaden sir (čez celo, da vse prekrije, vendar so še vedno vidne spodnje sestavine).
Pa v pečico - na najvišjo temperaturo, za 15 minut. Po 10-12 minutah dodamo še jajca in pečemo še nekaj minut.
Najboljša je seveda sveže pečena - z dodatkom kisle smetane, ostanki pa so po pogrevanju v mikrovalovni pečici ravno tako zelo okusen prigrizek. :)
Dober tek!
Preverjeno dobra
OdgovoriIzbriši