nedelja, 6. december 2015

Brizgani piškoti #2

V decembru se kar ne morem upreti skušnjavi po dobrih piškotih. Tokrat sem zopet brskala po spletu v upanju, da najdem še kak recept za dobre brizgane piškote. In voilà: lešnikovi brizgani piškoti.

Res sem vesela, ko najdem kakšen spletni dnevnik s preverjenimi recepti, ki dejansko uspejo. Kljub temu, da nisem začetnica pri peki, se nekateri recepti kljub vsemu ponesrečijo. ;)




Pa se vrnimo k receptu... Nastali bodo fini, krhki piškotki, ki jim ves čar doda čokolada po vrhu. :) Pripravimo si sestavine:
500 g masla
350 g sladkorja

1 zavitek vanilijevega sladkorja
cimet
limonina lupina

2 beljaka
500 g moke 
350 g mletih lešnikov ali v kombinaciji z drugimi oreščki

čokolada za okras
peki papir za pekače

Pečico vključimo in segrejemo do temperature 180 °C. Maslo s sladkorjem, vanilijinim sladkorjem, cimetom in naribano limonino lupinico penasto umešamo ter dodamo beljaka in stepamo naprej. V posebni posodi zmešamo moko z lešniki in vse skupaj dodamo k stepeni zmesi. Premešamo in napolnimo dresirno vrečko z zadosti širokim nastavkom za brizganje. Pekače obložimo s peki papirjem in nanje z nekaj centimetrskim razmakom nabrizgamo piškote. Pekače damo v prej segreto pečico in jih pečemo do zlato- rjave barve, približno 8 do 10 minut. Ohladimo jih, okrasimo s stopljeno čokolado, počakamo še, da se čokolada strdi - nato pa sezite po njih - dokler jih ne zmanjka!

2 komentarja:

  1. Teh pa nisem probala, ampak videt so tapravi - da bi se kar stopili v ustih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogoče še kakšnega kje najdem do nedelje! :)

    OdgovoriIzbriši