Kot sem že omenila, za piškote potrebujemo:
250 g moke
250 g masla
250 g pasirane skute
(najljubša) marmelada za nadev
peki papir za pekač(e) ter
sladkor za posip
Iz
moke, masla in skute naredimo testo, dobro ga pregnetemo, po potrebi
dodamo še moko, da se ne prijemlje preveč na roke. Pustimo, da počiva najmanj pol ure v hladilniku.
Razdelimo ga na štiri dele, ga pomokamo in na tanko razvaljamo. Izrežemo
krogce, jih napolnimo z marmelado (ne smemo pretiravati), prepognemo,
zatisnemo in z vilicami dodatno stisnemo rob. Damo jih na pekač, obložen s
peki papirjem. Testo, ki ostane, zamesimo z naslednjo četrtino testa in
tako naprej... Traja kar nekaj časa, da vse porabimo. Pečemo v segreti pečici na 180 °C 13 minut (v moji pečici
je to 10 + 3) oziroma
dokler niso svetlo rjavo zapečeni. Ohlajene povaljamo v sladkornem
prahu, jih zapakiramo in pohrustamo. :) Čeprav so nam ravnokar pečeni najboljši! :)
Taki so bili pa včasih pri nas doma pogosto na sporedu - samo malo večji. Tile so res videt prav drobceni. Lepi!
OdgovoriIzbriši:) Majhni piškoti so ravno pravšnji za umirjanje živcev - lepo počasi...
OdgovoriIzbriši