ponedeljek, 9. november 2015

Čokoladna tortica Lucarelli

Tale tortica je za prave čokoholike, res pa je, da jo navadno naredim takrat, ko pečem bolj na veliko - predvsem zato, da imam eno čokoladno poslastico med preostalimi in ker je narejena neizmerno hitro. Za povrh vsega pa je zares okusna, prava čokoladno-maslena dobrota.



Za nizko tortico premera 28 cm potrebujemo:
4 rumenjaki
100 g sladkorja
200 g jedilne čokolade
100 g masla
2 žlici koruznega škroba
4 beljaki
100 g sladkorja
maslo in peki papir za pekač

Rumenjake s sladkorjem penasto umešamo. Nad vodno kopeljo raztopimo čokolado in maslo ter jih dodamo k penasto umešanim rumenjakom. Dodamo še 2 žlici škroba in dobro razmešamo. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v čvrst sneg (najprej stepemo samo beljake, da se spenijo, dodamo sladkor in mešamo na nizki hitrosti toliko časa, da se sladkor raztopi, nato hitrost povečamo in stepamo toliko časa, da nastane bleščeč sneg). Malo snega dodamo k rumenjakovo čokoladni zmesi in dobro razmešamo, da se masa malo razrahlja, nato jo preložimo na beljakov sneg in previdno razmešamo. Damo v pekač za torto ali pito, ki smo ga obložili s peki papirjem in rob pekača premazali z maslom. Pečemo v prej segreti pečici na 180 °C 20 minut. Zraven lahko postrežemo klasičen vanilijev sladoled in smetano, lahko pa jo samo posujemo s sladkorjem v prahu - za prave ljubitelje čokolade bo to dovolj...


2 komentarja: