četrtek, 2. april 2015

Kokosovi trikotniki

Ti piškotki - vogalčki - so kokosova izpeljanka bolj znanih lešnikovih. Zame osebno so presladki, sploh v večjih količinah, kakšnega sem in tja si pa vseeno z veseljem privoščim. Se pa neznansko lepo zlagajo v škatle... :)




Za vse tiste, ki bi radi ustvarili nekaj sladkega relativno hitro in da ni pretežko, je to izvrsten recept. Po vrhu vsega jih pride kar nekaj, tako da so pripravni tudi za dogodke, kjer je potrebna večja količina peciva.

Recept:
testo
375 g moke
190 g zmehčanega masla
130 g sladkorja v prahu
1 jajce
ščep soli
1 zavitek vanilijevega sladkorja
pomarančna in/ali limonina lupinica

kokosova masa:
3 beljaki
30 g sladkorja
20 g kokosovih kosmičev
10 g moke
lupinica 1/2 limone

200 g brusnične marmelade

pekači
peki papir

Iz sestavin za testo zgnetemo testo, po želji ga lahko zavijete v folijo in pustite počivati približno dve uri v hladilniku, lahko pa ga kar takoj razvaljate na peki papirju na velikost enega pekača. Pečico segrejemo na temperaturo 180 °C. Testo večkrat prebodemo z vilicami, da se ne napihuje in ga položimo v prej segreto pečico, kjer ga pečemo, dokler se robovi ne začnejo rjavo barvati. Vzamemo ga iz pečice, malo ohladimo in premažemo z marmelado.

Beljake stepemo skupaj s sladkorjem v čvrst sneg. To najbolje naredimo tako, da najprej beljake samo rahlo spenimo, jim nato dodamo sladkor, stepamo na majhni hitrosti naprej, dokler se ves sladkor ne raztopi, nato pa povečamo hitrost in stepamo toliko časa, da dobimo sijoč in čvrst sneg. V sneg vmešamo kokosove kosmiče pomešane z moko in nastrgano limonino lupinico. Maso namažemo preko marmelade in pečemo še nadaljnjih 7 do 8 minut, dokler se sneg svetlo rjavo ne obarva. Ohladimo in razrežemo po dolgem in počez na kvadrate ter nato še po sredini kvadratov, da dobimo trikotnike. Po želji lahko vogale pomočimo v čokolado, ni pa nujno. :) (Sploh če nimamo časa.)


Veliko zabave!

Ni komentarjev:

Objavite komentar