ponedeljek, 11. januar 2016

Korenčkova juha z ingverjem

Navdih za korenčkovo juho z ingverjem pa sega do decembrskega smučanja... V hladnih zimskih dneh korenje poskrbi za poživitev s svojo prekrasno oranžno barvo, medtem ko ingver doda čudovito, rahlo pikantno noto okusu. Super kombinacija!


Za juho ne potrebujemo prav veliko...

1 čebulo, drobno narezano
6 velikih, olupljenih in na kocke narezanih korenjev
5 srednje velikih, olupljenih in na kocke narezanih krompirjev
3-4 cm ingverjeve korenine, olupljene
voda
sol
poper
olje za praženje

Čebulo na drobno zrežemo in jo rahlo prepražimo, dodamo korenje, pražimo na majhnem ognju in pazimo, da ne porjavi. Na koncu dodamo še krompir in ga ravno tako malce prepražimo. Vse skupaj nato zalijemo z vodo, da sega čez zelenjavo in skuhamo do mehkega. Ko je kuhano, zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko juho - dodamo toliko vode, da nastane juha in ne kaša. Nato notri s finim ribežnom naribamo ingver, solimo in popramo po okusu. Če je okus po ingverju pretirano intenziven, lahko v juho dodamo malo mleka. Postrežemo jo in zraven ponudimo kislo smetano... Zraven se odlično prileže tudi sveže pečen kruh. :)



Dober tek in veliko zdravja v zimskih dneh!

Ni komentarjev:

Objavite komentar