nedelja, 15. marec 2015

Pita s piščancem, sirom in zelenjavo

Danes se je poleg goveje juhe z rezanci na naših krožnkih znašla pita. Sicer precej enostavna, ampak dobro popestri "klasična nedeljska kosila" - čeprav se razen goveje juhe pri nas ob nedeljah ne znajde kaj dosti klasičnega. :) In tudi otroka sta pojedla vsak svoj kos!




Za dve piti potrebujemo:
2 kosa razvaljanega listnatega testa - po želji lahko naredite krhko testo in ga razvaljate
1/2 piščančjih prsi, narezanih na majhne kocke
začimbe (kumin, koriander, poper, sol, mešanica provansalskih začimb)
dve žlici olja
zelenjava, sveža ali konzervirana, razrezana na majhne kocke (grah, korenje, koruza, paprika, ...)
3 zvrhane žlice kisle smetane, po originalnem receptu je kremni sirček
100 g ali več naribanega sira

Pečico segrejemo na 180 °C. Piščančje prsi začinimo in popečemo in zmešamo skupaj z zelenjavo, kislo smetano in sirom. Po potrebi še solimo in popramo. Testo razgrnemo, robova po daljši strani razrežemo kot za glavnik približno 5 cm globoko. Na sredino nadevamo nadev nato pa z vsake strani enkrat potegnemo trakce in naredimo videz kite. Položimo v prej segreto pečico in pečemo približno 1/2 ure oziroma dokler se zlato rjavo ne zapeče.



Odlična je sama, odlično pa gre zraven tudi solata... Naj vam tekne!

Ni komentarjev:

Objavite komentar